Cikgu Dayat Menulis...

By: dayat sahid

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 26-Jun-2010 13:42 Email | Share | Bookmark
program lawatan dan rekreasi prasekolah 2010 : TLWOT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
tarikh : 24 Jun 2010
hari : Khamis
lokasi : The Lost World Of Tambun, Ipoh

Sebenarnya aku tensen dengan sorang bapak budak pasal rombongan ni..... Esok nak gerak rombongan malamnya call aku ckp nk ikut.... aku mmg xnak bawak parent g rombongan kali ni. sebab2nya...

    thn ni murid yg ikut da 35 org, guru pengiring 4 da tinggal 1-2 seat je lagi... so kalau bawak 1-2 parent je mesti parent lain query.
    mmg boleh uruskan 1 bas lagi untuk parent... tapi keje aku ke nak bg seronok depa satu family... nk enjoy pandai2 la...
    rombongan tanpa parent amat senang dikawal sbb xde parent yg bawak anak memasing jalan sesuka hati, tak dengar arahan ketua rombongan.
    konon2nya parent yg ikut akan tolong guru kawal murit tapi kompom dia akan jaga anak dia je...
    ni rombongan sekolah bukan rombongan JKKK persekutuan atau negeri...


parent tu siap naik bas, kira berapa org yg naik bas, cikgu mana yg aku bawak.... dan bila dia tgk aku bwk bukan cikgu (kakitangan sekolah) dia x puas hati.. siap maki hamun aku... ugut aku macam2.... sebarkan citer macam2 kat parent lain.....

mmg aku dendam ngan pakcik tu....... jaga la.... hahaaaa..... sian anak dia, dapat bapak sengal cam gitu....

walaupun memulakan perjalanan dengan penuh kebenganggang.... aku gagahi juga la sbb nk menjayakan program aku ni....



bertolak jam 8.30 pagi.... sampai di rnr tapah dalam jam 10 pagi..... berhenti untuk sarapan pagi.... sambung perjalanan jam 11 pagi.... sampai ke tambun jam 12.00 thari, tunggu bas lagi satu, jam 12.30 tengahari bergerak masuk.....

sampai di pintu utama, disambut oleh 2 renger taman yang mesra... ahaha... bagus gak, ada guide cam gini.... senang keje aku.. selepas selesai urusan masuk ke taman, terus bergerak ke hut yg disediakan untuk menyimpan barang... kemudian bergerak ke petting zoo....

dulu petting zoo ni xde... ternyata ni tarikan baru LWOT... sgt menarik.... macam2 haiwan ada... beri peluang kepada budak2 aku untuk melihat, menyentuh dan bermain ngan binatang2 seperti rakun, bermacam2 jenis burung, arnab, guenea pig, kambing, ular dan lain2.... klw cikgunya pun seronok pastinya murid2 apatah lagi kan....



selesai melawat petting zoo around 1.30.... selepas makan tengahari murid2 dibenarkan mandi... apa lagi semua pun bermandi mandaan la... x ingat dunia... huhuuu....

selain mandi manda ada gak aktiviti2 lain seperti drypark rides, karnival ala2 funfair, train rides, tiger show(oleh harimau betul) dan macam2 lagi.... tapi kebanyakan aktiviti x sempat nk join... sbb budak2 seronok sgt mandi, lupa nak naik... huhuuuu....



dalam jam 4.00 aku arahkan budak2 aku naik..... terus g mandi dan tukar pakaian... mereka duduk rehat sambung makan sambil tunggu abang2 n kakak2 bersiap....

jam 5.00 ptg bertolak ke bas.... 5.30 baru bas gerak, sbb tunggu bebudak besar siap shopping... hmmmm.....

jam 8.45 baru sampai sekolah.... sbb ujan lebat, berhenti lama di rnr tapah..... safety first katakan... huhuuu....

kesimpulannya, aku puas hati, murid2 semua gembira..... ada gak aku risik2 kat parent lain pasal parent sengal tu... diorg ckp diorg x amik port pun, asalkan anak2 selamat dan seronok g rombongan........

dan pada parent tu..... akan ku pastikan kau menyesal dengan apa yg kau dah buat.......

hahaaaaaa.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net